5 interieurtips om de grauwe dagen door te komen

De feestdagen zijn voorbij, de vakantie is nog lang niet in zicht en buiten is het donker, koud en nat. Een vrolijk interieur en een gezellige sfeer in huis helpen jou om deze grauwe dagen vrolijk en ontspannen door te komen. Hieronder vindt je een aantal handige tips hoe jij je interieur met kleine aanpassingen sfeervoller kunt maken.

 

 1. Zorg ervoor dat je meer licht in huis haalt met bijvoorbeeld nieuwe sfeervolle verlichting en steek kaarsjes aan. Licht bepaalt namelijk voor een groot deel hoe jij je voelt. Maak hier dus gebruik van, want het juiste licht zorgt voor een aangename sfeer, warmte en een gebalanceerde omgeving.
 1. Schilder de muren in lichte, vrolijke tinten. Kleuren spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven, zij hebben invloed op onze stemming. Breng een lichte kleur aan op de muren tijdens deze grauwe dagen, lichte tinten weerkaatsen namelijk het licht. Maar laat je vooral goed adviseren om teleurstellingen te voorkomen.
 1. Haal zachte en warme materialen van bijvoorbeeld textiel, vilt of wol in huis. Denk aan kussens, vloerkleden en gordijnen, deze zorgen voor een knusse sfeer.
 1. Zorg voor een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis geeft rust en inspireert je tot nieuwe ideeën.
 1. Haal bloemen en planten in huis. Met groen laat jij je huis leven, de vrolijke kleuren zorgen voor een aangename sfeer waardoor jij je prettig zult voelen.

Heb je hulp nodig bij het toepassen van deze tips of heb je andere interieurvragen neem gerust contact op, we staan voor je klaar.

Vergeet ook je tuin niet, dit is tenslotte een verlenging van jouw woning, lees deze tips voor een kleurrijke wintertuin.

 

15 gedachten over “5 interieurtips om de grauwe dagen door te komen

 • 16 juni 2016 om 09:13
  Permalink

  Super handige tips! Sfeer brengen in je woonkamer is inderdaad belangrijk. Dit heb ik vooral gedaan doormiddel van sfeerverlichting en heb gebruik gemaakt van zachte materialen. Maar wat ik persoonlijk het belangrijkste vind is een opgeruimd huis. Dit helpt namelijk enorm ;).

  Beantwoorden
  • 18 juni 2016 om 08:21
   Permalink

   Hai Liza,
   Super om te horen dat je deze tips handig vond en inderdaad een opgeruimd huis doet wonderen! Dit geeft mij weer inspiratie voor een nieuw blogbericht (opruimtips).
   Mocht je het leuk vinden om meer tips te ontvangen, like dan onze Facebook. Daar geven we wekelijks handige tips voor interieur en tuin: https://www.facebook.com/welandscapewestijl

   Beantwoorden
 • 17 oktober 2016 om 15:13
  Permalink

  Leuke tips! Ook zeer handig voor op het kantoor. Het is belangrijk dat een kantoor er ook mooi uitziet, hierdoor ga je beter werken.

  Beantwoorden
  • 17 oktober 2016 om 15:40
   Permalink

   Dank je en het is zeker waar! Een prettige werkomgeving geeft je positieve energie en werkt inspirerend.

   Beantwoorden
 • 2 december 2016 om 13:54
  Permalink

  Bedankt voor de handige tips! Ik vind ook dat het in de winter belangrijk is dat je huis goed is ingericht. Het moet natuurlijk niet nog somberder worden dan het al is..

  Beantwoorden
 • 13 december 2016 om 09:56
  Permalink

  Leuk artikel. Het zijn nu zeker relevante tips, want het is ontzettend grijs en grauw buiten de laatste dagen.

  Beantwoorden
 • 26 januari 2017 om 11:15
  Permalink

  Erg mooi overzicht om het beste van deze dagen te maken, zeker met deze koude dagen momenteel. Bedankt voor het advies!

  Beantwoorden
 • 22 februari 2017 om 12:25
  Permalink

  Heerlijk om jouw blog te lezen. Ik zit nu lekker zelf in Bali te werken, maar als ik weer in Nederland werk, kan ik goed jouw tips gebruiken.

  Beantwoorden
  • 24 februari 2017 om 10:41
   Permalink

   Super om te horen! Geniet nog van de warmte, wij zijn ook al plannen aan het maken voor de volgende reis.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *