5 tips om jouw huis beter te verkopen

Staat je huis te koop, maar heb je weinig bezichtigingen en wil het maar niet lukken om deze te verkopen? Veel mensen willen niet meer investeren in hun huidige woning omdat ze daar toch weggaan, maar geloof mij, een kleine make-over kan jou helpen om je woning aantrekkelijker te maken. Uit ervaring weet ik dat mensen het ontzettend moeilijk vinden om zich een voorstelling te maken van de ruimte wanneer alles weg is en hoe het eruit zal zien als hun meubilair daar zou staan. Als jouw woonstijl niet hun smaak is dan haken ze snel af omdat ze het gewoonweg lastig vinden om doorheen te kijken en de waarde van jouw woning in te zien. Help ze daarbij, hoe? Lees de volgende 5 TIPS hieronder:

 

1. Zorg allereerst voor goede foto’s van jouw woning, scherp en helder.

2. Zorg dat alles opgeruimd is, chaos is een no go (zowel op de foto als tijdens de bezichtiging).

3. Maak het wat minimalistisch, haal dus onnodige spullen weg, dit zorgt voor rust en de ruimte zal groter lijken. Zet de spullen die je toch   niet gebruikt in de  garage of huur tijdelijk een opslag. Als jouw huis hierdoor sneller verkocht wordt, zijn de kosten voor het huren dit zeker waard.

4. Maak het gezellig, door bijvoorbeeld een verse bos bloemen op tafel te zetten of steek kaarsjes aan dit brengt extra sfeer in de woning.

5. Probeer wat neutrale kleuren of kleuren die nu hip zijn te gebruiken op bijvoorbeeld je muur. Maar hou het rustig, kies niet voor te opvallende kleuren, kies bijvoorbeeld een leuke pasteltint die de ruimte net dat extraatje geeft. Dit hoeft niet veel te kosten, maar zeg zelf, vind je een frisse witte muur niet aantrekkelijker eruitzien dan de gele tint van 15 jaar geleden?

Dit zelfde geldt ook voor je tuin, zorg ervoor dat de planten er goed uitzien en dat de tuin op orde is. Maai het gras, snoei de hagen en trek het onkruid tussen de tegels weg. Koop desnoods wat mooie potten met planten die je vervolgens mee kunt nemen, maar die het op dit moment net iets leuker en gezelliger maken.

Kleine aanpassingen kunnen voor grote veranderingen zorgen en zeker deze kleine aanpassingen kunnen jouw potentiele koper over de streep trekken. Denk vanuit de ogen van de koper! Dus kom op, pak de kwast en verf alles in een frisse kleur en haal alle onnodige spullen uit het zicht.


Meer tips of hulp nodig bij het uitvoeren van deze stappen? Neem gerust contact op, wij komen graag bij je langs om je verder te helpen.
Je kunt gebruik maken van bijvoorbeeld advies aan huis of verkoopstyling, benieuwd naar de TARIEVEN?

 

4 gedachten over “5 tips om jouw huis beter te verkopen

 • 7 augustus 2017 om 12:57
  Permalink

  Zeer interessante tips! Straks wil ik mijn huis verhuren omdat ik naar een ander land ga en nu wil ik dat zo leuk mogelijk opknappen 😉 Ik ga volledig akkoord dat als een huis leuk opgeknapt maar toch minimalistisch is dan het een stuk gezelliger eruit ziet en een potentiële klant het leuk zal vinden. Ik ga zekerlijk hetzelfde doen en hopelijk zal het helpen!

  P. S. Ook moet ik niet over een bosje bloemen vergeten!

  Beantwoorden
  • 8 augustus 2017 om 13:58
   Permalink

   Fijn om te horen, heel veel succes! En inderdaad mooi boeketje mag zeker niet ontbreken 🙂

   Beantwoorden
 • 1 februari 2018 om 15:32
  Permalink

  Helemaal mee eens dat als je huis er minimalistisch uitziet, de kans om het te verkopen hoger is. Ik heb besloten om naar een ander land te verhuizen, daarom wil ik mijn oude huis verkopen. Ik zorg ervoor dat ik alle onnodige spullen weghaal voordat potentiële kopers daarnaartoe komen.

  Beantwoorden
 • 18 september 2019 om 08:50
  Permalink

  Met deze tips voor het verkoop van een huis kan ik aan de slag. Onlangs hebben mijn zus en ik een huis geërfd en dat moet de verkoop in. We hebben echter niet echt verstand van zaken. We willen echter zeker zijn van goed en betrouwbaar advies. Daarom zijn we wat afwachtend met het inschakelen van een derde. Het moet er uiteindelijk wel van komen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *