7 tips om tuin en interieur te verbinden

Een van de Tuin en -Interieurtrends van 2016 is het verbinden van tuin en interieur, daarom deze 7 tips om je tuin en interieur te verbinden en zo jouw leefruimte te vergroten. Het verbinden is een trend die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en ook dit jaar weer doorzet. Zo komen er steeds meer materialen op de markt welke zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. Zoals kleden van geweven kunststof en ook in de accessoires is er een ruime keus aan producten welke zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

We Stijl 7 tips om tuin en interieur te verbinden

 

Door je tuin en interieur te verbinden kun je de tuin zien als een extra woonruimte, want jouw tuin is meer dan dat stuk groen achter je woning. Met de onderstaande 7 tips laat jij je tuin en interieur naadloos op elkaar aansluiten, zo vervagen de grenzen tussen tuin en interieur en beleef je dit als één geheel.

  1. Doormiddel van een schuifpui of grote openslaande deuren stroomt het buitenleven naar binnen, de grenzen vervagen. Hetzelfde geldt voor ramen welke tot aan de vloer doorlopen, dit brengt niet alleen meer licht in de woning, maar creëert ook grotere mogelijkheden om tuin en interieur te verbinden.
  1. Trek het terras bij de achterdeur op gelijke hoogte met de vloer van de woonkamer. Vergroot het ruimtelijke effect vervolgens nog meer door ook het materiaal waaruit je binnenvloer bestaat door te trekken naar buiten. Keramische tegels zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar voor buitengebruik, let hierbij ook op de maatvoering.
  1. Laat de wanden van de woning doorlopen in de tuin door bijvoorbeeld de schutting aan één zijde in dezelfde kleur te schilderen als de wand in de woning. Of maak een tuinwand van hetzelfde materiaal als de binnenwand, bijvoorbeeld een gestuukte muur. Door wandverlichting toe te passen in de tuin kun je deze wand ook in de avond extra benadrukken.
  1. Laat zichtlijnen vanuit de woning doorlopen in de tuin, openingen in de gevel zijn de grote aanleidingen. Zorg er dan ook voor dat er iets te zien is aan het einde van die zichtlijn. Plant hier bijvoorbeeld een mooie meerstammige boom en verlicht deze ook s’avonds zodat je ook in de avond jouw tuin als woondecor kan gebruiken.
  1. Laat plantvakken doorlopen tot aan de gevel, het liefst zelfs tot aan het raam of laat het groen verticaal doorlopen op de gevel, bijvoorbeeld doormiddel van staaldraden. Door de wuivende pluimen van bijvoorbeeld siergrassen achter het raam te zien bewegen is er meer contact met de tuin. Kies voor transparante planten onder de ramen zodat het zicht op de tuin behouden blijft.
  1. Creëer ook in je huis een oase van planten en haal zo het buitenleven naar binnen. Deze planten zorgen voor een prettig woonklimaat, met hun groene longen voorzien zij het huis van zuurstof en reinigen de lucht. Ook tuinkruiden doen het prima in huis, zo heb je altijd verse kruiden binnen handbereik. Denk ook aan vazen met bloemen of mooie takken om je interieur levendig te maken.
  1. Als je de ruimte hebt is het mogelijk om daadwerkelijk een kamer in de tuin te maken doormiddel van een veranda of tuinhuis. Zo haal je het binnenleven naar buiten en kun je een extra leefruimte creëren, weer of geen weer. Dit ruimtelijke effect kan ook bereikt worden doormiddel van een begroeide pergola, schaduwdoek of onder een grote boom. Creëer hier een eigen sfeertje met verlichting, meubels en accessoires.

Voor meer tips om je tuin en interieur te verbinden of om jouw tips met ons te delen laat dan een reactie achter of neem contact met ons op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *