Haal de zomer naar binnen en geniet nog langer van het leukste seizoen van het jaar.

Steeds meer kortere dagen en weer een paar graden minder… jah de zomer is bijna voorbij, wat vind ik dat toch jammer. Ik ben gek op het zomerseizoen en verheug me keer op keer op die paar zomerse dagen die wij hier in ons kikkerlandje hebben. Ze zijn wat mij betreft erg schaars en daarom vind ik het belangrijk dat we de zomer ook naar binnen halen om hier net iets langer van te kunnen genieten. Dus lees snel verder en ontdek hoe jij dit ook eenvoudig in jouw interieur kunt toepassen.

 

De zomer staat in het teken van vrolijkheid, gezelligheid en dus ook frisse, vrolijke kleuren. Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen in mooie lichte tinten creëer je licht. Hoe lichter een ruimte, des te zonniger en groter het zal lijken. Pasteltinten in bijvoorbeeld, groen en blauw geven een gevoel van frisheid en vrolijkheid, maar veel wit in combinatie met een felle kleur doen dat ook. Kijk wat het beste bij jou past.

Zorg voor genoeg daglicht in huis en laat de laatste zomerse zonnestralen lekker je kamer inglippen. Deze zorgen voor warmte, maar ook voor een aangename sfeer binnenshuis. Heb je weinig of te kleine ramen, zorg dan in iedere geval voor lichte raambekleding.

Ben je al lekker op vakantie geweest en heb je toffe foto’s gemaakt? Print ze uit of laat ze drukken op een mooi bord en hang ze op. Iedere keer als je ernaar kijkt denk je weer aan de heerlijke tijd die je hebt beleeft en geniet je extra lang van je vakantie.

Vergeet de verse bloemen niet, deze zijn echte sfeermakers en halen de zomer letterlijk naar binnen. Mooie wilde bloemen die je zelf kunt plukken of gewoon een leuk bosje van de markt in een mooie vaas doen wonderen. En wat dacht je van cactussen of vetplantjes?

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, een likje verf op de muur, tof behang, nieuwe kussentjes, plaids of kleedjes, planten in pot of verse bloemen in een mooie vaas. Zo simpel kan het zijn, dus pak snel de kwast of ga lekker shoppen voor wat nieuwe accessoires en haal ook de zomer naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *