Help, ik woon klein: 8 tips om jouw huis handig in te richten

Heb je een kleine woning en vind je het lastig om de ruimtes goed, leuk, maar ook praktisch in te richten? Geen paniek, ook daar kun je met de juiste inrichting een heel eind komen. Lees snel verder en ontdek de handige trucjes om de ruimte groter doen lijken en hoe je meer ruimte kunt creëren.

 

Het is helemaal niet gek dat je het lastig vindt om een kleine ruimte goed in te richten. Iedereen denkt dat een kleine ruimte inrichten makkelijk is, maar dat is niet altijd waar. Juist hier moet je vaak veel meer tijd aan besteden en goed nadenken over hoe je een fijne en gezellige ruimte creëert waarbij de functionaliteit vaak voorop staat.

 1. Licht is ruimte
  Ga voor een licht kleurenpalet, daardoor lijkt alles ruimtelijker. Wit is een hele fijne kleur om mee te werken, maar mooie natuurtinten of zachte pasteltinten doen het ook heel goed in kleine ruimtes.

 

 1. Less is more!
  Zorg dat je niet te veel spulletjes hebt, hierdoor gaat alles vol staan waardoor de ruimte kleiner en chaotischer lijkt. Koop een goede basis, zoals een bank, fauteuil en een eettafel en pas de rest van het interieur hierop aan. Kies voor een paar mooie accessoires die hier op aansluiten en wissel deze af.

 

 1. Lage meubels
  Hoge meubels ontnemen je het zicht waardoor de ruimte kleiner lijkt. Kies daarom voor lage meubels, hierdoor krijgt je ruimte een open karakter.

 

 1. Meubels op wielen
  Het is een leuke een handige optie om je meubels van wielen te voorzien. Zo kun je makkelijk schuiven met je meubels en ze snel een andere plek geven.

 

 1. Spiegels
  Spiegels zorgen er voor dat je ruimte groter lijkt. Een leuke wand met een aantal spiegels is niet alleen handig, maar ook leuk en speels.

 

 1. Ga de lucht in
  Wil je een leuk plantje, maar heb je weinig vloeroppervlak ga dan de hoogte in. Toffe hangpotten met leuke plantjes kunnen prima hangen. En wat dacht je van een hangstoel of een boekenkast aan de muur? Niet alleen leuk al dat hangend spul, maar ook handig met stofzuigen… je hoeft niks te verschuiven.

 

 1. Multifunctioneel
  Koop meubels die je multifunctioneel in kunt zetten, zo kan een krukje of een tafeltje ineens bijv. een plantenstandaard worden, een slaapbank zorgt gelijk voor een extra slaapplek. En misschien kan jouw vensterbank ook als raambank of studeerplek gebruikt worden.

 

 1. Organiseren en opbergen
  Als je klein woont is het lastig om alle spullen goed op te bergen, maar toch is dit heel belangrijk. Zorgt dat je genoeg organizers en opbergers in huis hebt, gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie manden, dozen en kisten die je hiervoor goed kunt gebruiken. Gebruik ook de ruimte onder je bed en maak een plankensysteem waar je de mooie dozen en manden vol spullen op neer kunt zetten.

 

2 gedachten over “Help, ik woon klein: 8 tips om jouw huis handig in te richten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *