Huis vol licht!

Nu de dagen langer beginnen te worden, lijken de lampen een minder belangrijke rol in huis te spelen. Maar niks is minder waar, juist de verlichting heeft een enorme invloed op zowel ons als op onze interieurs. Je kan nog zo’n mooi interieur hebben, maar zonder goede verlichting krijg je geen prettige sfeer. Daarnaast zijn lampen niet alleen nuttig, maar zijn het ook echte eycatchers welke gezien mogen worden.

 

Er zijn verschillende soorten verlichting, zoals basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Allemaal even belangrijk in een interieur en bij een goed verlichtingsplan zijn ze alle drie onmisbaar. Wanneer ze alle drie op een goede manier toegepast worden heb je voor elk tijdstip en gelegenheid de perfecte oplossing.

Basisverlichting: Om je kamer goed te verlichten heb je de basisverlichting nodig. Hier praten we vaak over een plafondlamp welke de kamer mooi gelijkmatig verlicht.

Functionele verlichting: Hou je erg van lezen na een dagje hard werken? Ga dan bijvoorbeeld voor een staande lamp of een wandlamp naast je zitplek welke helder licht uitstraalt zodat je ogen niet vermoeid raken. Ook boven een eettafel wordt gebruik gemaakt van functionele verlichting.

Sfeerverlichting: Het woord zegt het al, sfeer creëren om lekker te kunnen ontspannen. Sfeerverlichting zorgt voor warmte en gezelligheid in een ruimte en mag daarom zeker niet ontbreken. Denk aan leuke lampjes in de hoek, op een kastje of maak gebruik van gezellige lampionnen.

Speel ook met het wattage, hoe lager het wattage hoe zachter het licht. Gebruik voor de functionele verlichting hogere wattage en de lage wattage voor de sfeerverlichting. Een dimmer is ook een geweldige uitvinding, zo pas je de lichtintensiteit op elk gewenst moment aan.
Verlichting kan de sfeer maken of breken, zorg daarom voor de juiste mix van basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Tegenwoordig is het aanbod groot, dus ik weet zeker dat daar ook geschikte lamp voor jou tussen zit.

2 gedachten over “Huis vol licht!

  • 30 april 2018 om 14:56
    Permalink

    Een licht huis vind ik wel altijd fijn. Met de donkere dagen wil je er wel gezellig bijzitten natuurlijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *