Babykamer

Het was de wens van de opdrachtgevers om een moderne babykamer te creëren voor hun pasgeboren baby. We Stijl mocht hier een ontwerp voor bedenken waarin van alles mogelijk was en het moest vooral geen standaard babykamer worden, dus out of the box denken was zeker welkom.

In het ontwerp is de muur tussen de huidige kamer en de waskamer gedeeltelijk opengebroken waardoor er een grotere ruimte ontstaat. De ruimte zal door middel van een glazen wand verdeeld worden in twee ruimtes. Een grote ruimte waar gespeeld en geslapen kan worden en een handig zitje voor de ouders zorgt voor extra comfort. In de ruimte achter de glazen wand bevindt zich het badje en alles wat erbij komt kijken om de baby te wassen, te verschonen en om te kleden.

Door de houten vloer door te laten lopen in de twee ruimtes worden deze nog sterker met elkaar verbonden. Een groot kleed in de grote ruimte zorgt voor een zachte ondergrond om op te kunnen spelen. Om de basis rustig te houden is er gekozen voor neutrale kleuren op de muren en de vloer, de toegepaste kleuren voor de basis zijn wit, grijs en zacht geel.

Doordat de basis rustig is gehouden kan er met kleurrijke meubels en accessoires een eigen sfeer neergezet worden met een speels effect. Ook de vorm van de meubels zorgt voor spanning en verassing en maakt deze ruimte uniek. Zo kan het bedje voor de baby zowel op de grond staan als aan het plafond hangen en kan deze later als een zitje gebruikt worden. De lampen in de vorm van ballonnen, het vloerlampje als wandelende hond en de boekenkast in de vorm van een boom geven de ruimte een speels effect.

 

We-Stijl-Babykamer-meubels

CCI17092015_6

CCI17092015_7

tekening-babykamer-2