Van twee naar één

Voor de bewoners van een prachtige woning in Arnhem heb ik een schetsontwerp gemaakt voor de bovenste verdieping. De opdracht was om de twee kamers te verbinden door middel van een opening. In de huidige situatie werd een van deze kamers gebruikt als opslag en de andere als kinderkamer. De bewoonster van deze kamer is een jonge meid welke toe was aan iets nieuws, een mooie grote kamer waar ze met haar vriendinnen een filmpje kan kijken, huiswerk kan maken of lekker een boekje kan lezen.
Aangezien er in een van deze kamers al een wastafel aanwezig was, vormde deze de aanleiding voor de indeling. Zo kreeg de kamer met de wastafel de functie slapen en omkleden en de kamer ernaast kreeg de functie studeren en relaxen.
Witte en grijze tinten vormen de basis, donkerblauw en oudroze geven een spannende twist aan deze rustige basis. Door gebruik te maken van een aantal accessoires in koperen tint ontstaat er een warme en zachte sfeer. Door deze kleuren in beide ruimtes structureel te herhalen voelen de kamers als een. De bestaande vloer wordt behouden, maar in de nieuwe situatie zullen er twee grote kleden, in dezelfde stijl en kleur, op de vloer komen om de kamers meer sfeer te geven en deze zo te verbinden. De deur in een van deze kamers wordt weggewerkt doormiddel van een doek aan de muur of een houten plaat welke voor de deur geplaatst kan worden en dienst doet als een memobord. Op deze manier kun je de deur behouden, mocht deze later toch gewenst zijn, maar hoef je er nu niet tegen aan te kijken. Door de deur weg te werken is er een plek ontstaan voor het bureau waar lekker aan gewerkt kan worden. In de zithoek is er voor gekozen om te werken met een aantal afgeronde meubels, zoals de ronde poef en ronde bijzettafeltjes, om zo de strakke lijnen van deze kamers te doorbreken.

 

Interieurontwerp Arnhem

Interieurontwerp Arnhem kleur

Interieurontwerp Arnhem perspectief