Verbouwing Nijmegen

De basis van het interieurplan voor deze verbouwing in Nijmegen wordt gevormd door de zichtlijnen, het open karakter van de woonruimte en de relatie met buiten. De oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon speelt ook een grote rol bij de indeling van het interieur en de verschillende gebruiksruimtes in de woning.

Het kleurenpalet voor het interieur bestaat in de basis uit natuurlijke tinten, waar kleuraccenten aan toegevoegd worden. De toegepaste kleuren zijn geïnspireerd op de natuur, hierdoor ontstaat er een ontspannen, vrolijke en geheel eigen sfeer. Door de toevoeging van moderne meubels ontstaat er een spannende eigentijdse mix. De grote woonruimte zal worden opgedeeld in verschillende leefruimtes, waarbij de openheid toch gewaarborgd blijft, overzichtelijk en intiem. De openhaard zal in deze indeling een centrale rol vervullen.

De huidige relatie met de keuken ontbreekt. Door de keuken weer bij de woonkamer te betrekken wordt de lange zichtlijn vanuit de keuken, door de woonkamer naar buiten toe weer zichtbaar. Dit is tegelijkertijd een aanleiding voor de indeling van de woonkamer en keuken. De keuken zal een lichte en frisse ruimte zijn waar met plezier gekookt en gegeten kan worden, zo wordt de keuken weer een actief onderdeel van de leefruimte.

De overdekte buitenruimte biedt plaats voor ontspanning en vormt het verlengde van de woning, een plek waar gegeten en genoten kan worden. Ook hier wordt het kleurenpalet van het interieur doorgetrokken naar buiten, waardoor de relatie met binnen verder versterkt wordt. Een groene wand vormt hierin een letterlijke verbinding tussen binnen en buiten.

 

We-Stijl-Verbouwing-Nijmegen-meubels-1

CCI17092015_3

CCI17092015_4

CCI17092015_2

Huidige-situatie

Nieuwe-situatie