Bovenwoning Spijkerkwartier

Een grote open ruimte met zithoek, eethoek en keuken was de wens van de opdrachtgevers. Voor een bovenwoning in het Spijkerkwartier heb ik een aantal varianten gemaakt waarbij de woonkamer, leefkeuken en eethoek naadloos zijn samengevoegd tot een prachtige ruimte. De voorkeursvariant: Het hart van de ruimte wordt ingenomen door de leefkeuken, die als een knooppunt dient waar koken, eten en ontspannen naadloos samenkomen. Het kookeiland is een informeel eetgedeelte en een uitnodigende plek voor gasten om te socializen en verbindt de overige ruimtes. De eethoek, met uitzicht op zowel de keuken als de woonkamer, is een gezellige en toch stijlvolle plek en is gesitueerd aan de straatzijde. De open indeling zorgt voor een natuurlijke stroming tussen de leefruimtes en creëert een gevoel van ruimtelijkheid. Grote ramen zorgen voor voldoende daglicht waardoor de ruimte een uitnodigende en lichte sfeer krijgt.